Mayer-Lengyel Viktória
Mayer-Lengyel Viktória - pszichológus, integratív gyermekterapeuta jelölt

Ez a tevékenység a Mayer-Lengyel Viktória ev. szervezésében valósul meg. Mayer-Lengyel Vitória ev. az Alapítvány támogatója. A tevékenység megvalósulásához a Keresztények Segítsége Alapítvány helyet biztosít. 

 

Szülőnek lenni egyben nemes és felelősségteljes feladat. A mindennapi életben és a munkám során is tapasztalom, hogy egyes szülők a legjobb szándéktól vezérelve, ám kétségekkel tele és néha aggodalommal próbálnak nap, mint nap ebben az embert próbáló szerepben helytállni. Előfordulnak helyzetek, amikor a szülő egy gyermekével kapcsolatos nehézséget pillanatnyilag kezelhetetlennek, erejét meghaladónak érez.

A gyermekek folyamatosan változnak, az újonnan tanultak és tapasztaltak fényében fejlődnek, formálódik személyiségük és időnként komoly fejtörést tudnak okozni szüleiknek. Érthető, ha néha Ők úgy érzik, elbizonytalanodnak, tanácsra, hatékony segítségre, mihamarabbi megoldásra van szükségük. Előfordulhat, hogy a gyermek bölcsődéjéből, óvodájából, iskolájából jeleznek problémát, vagy éppen otthon jönnek elő a gondok. Érdemes ezeknek utánajárni, hogy a „rossz” irányú folyamat visszafordítható legyen. A gyerekek ezekkel a tünetekkel „beszélnek” nekünk a nehézségeikről.

A gyermek és a pszichológus közti kapcsolat elfogadó, biztonságot nyújtó légkörében a gyermek szabadon feltárhatja belső világát. A szavakba foglalt, lerajzolt, eljátszott mással megosztott érzések, gondolatok, fantáziák már nem olyan félelmetesek, mintha alaktalanul magunkba zárnánk őket. Az általam gyakorolt integratív szemléletben a játéknak, a kreatív megélésnek döntő szerepe van, és emellett alkalmazok még kognitív viselkedésterápiát, meseterápiát és családterápiás módszereket.

A gyerekek segítésében kiemelkedő jelentősége van a szülők közreműködésének, a közös gondolkodásnak. Gyermekpszichológusként abban tudom segíteni a szülőket, hogyan tudják mélyebb szinten értelmezni gyermekük viselkedését. Segítséget kaphatnak ahhoz is, hogy megértsék, a gyermek viselkedése, tünete milyen belső konfliktust hordoz. Ha megfelelő módon tudnak reagálni, a gyermek tünetének már nem lesz üzenet értéke, megszűnik. Sokszor ennyi is elegendő ahhoz, hogy túllépjenek a nehézségeken.

Forduljanak Hozzám kérdéseikkel bizalommal!

Gyermekterápia ára: 13 000 ft / 50 perc

Szülőkonzultáció, első interjú ára: 13 000 ft / 50 perc

Jelentkezés, érdeklődés a tanfolyamra

Kérjük, adja meg nevét!
Úgy tűnik hibás e-mail címet adott meg!
Kérjük, adja meg telefonszámát!
Invalid Input
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadnia!