Bauer Hajnalka
Balogh Judit, Szikora Virág, Bauer Hajnalka

Ez a tevékenység a Creasys Innovation Bt. Valamint Bauer Hajnalka ev. szervezésében valósul meg. A Creasys Innovation Bt. az Alapítvány támogatója. A tevékenység megvalósulásához a Keresztények Segítsége Alapítvány helyet biztosít. 

Gyermekpszichodráma csoportjainkban a spontán játék öngyógyító-, továbbá a fantázia és a kreativitás alkotó erőit állítjuk a gyógyulás, a változás és az önismeret szolgálatába. A gyermekpszichodráma egy csoportterápiás módszer, amely a közös szerepjátékon, a gyerekek képzeletvilágának mozgósításán keresztül fejti ki terápiás hatását.

A spontán játék közben olyan feszültségek, konfliktusok, problémák bukkannak fel, melyek a gyerekeket a környezetükben érik, de a „valóságban” nem tudnak mit kezdeni velük. A fantázia világában azonban ezek a nehézségek kifejezhetőek, a megélt élmények feldolgozhatóvá válnak. A gyerekek a különböző szerepek kipróbálása közben új konfliktuskezelési, kapcsolódási mintákat, megküzdési módokat látnak. Egy-egy akadály legyőzése során megtapasztalják rejtett képességeiket. A dráma biztonságos terében megszülető közösségi élmény fejleszti a szociális készségeket, az együttműködést. A gyermekpszichodráma foglalkozások elősegítik a belső képalkotó képességet, a kreatív problémamegoldó gondolkodást, az énhatékonyságot, erősítik az önértékelést, oldják a szorongást, és segítenek átvészelni nehéz élethelyzeteket (pl.: válás, gyász, betegség)

Korosztályok:

  • 5-7 éves óvodások,
  • 7-9 éves kisiskolások,
  • 10-13 éves kiskamaszok,
  • 13-16 éves kamaszok.

Csoportlétszám: 5-7 fő.

Heti egy óra hétfőn vagy szerdán korcsoport szerinti bontásban.
A csoportfolyamat 24 hétig tart.
A csoportba kerülést megelőzi a szülővel és a gyermekkel való első találkozás-konzultáció. A szülőkkel egyéni formában a csoportfolyamat közepén és végén is tartunk konzultációt.

Szikora Virág - tanár, gyermek és felnőtt pszichodráma vezető
Bauer Hajnalka - tanár, gyermekjátékdráma vezető,  pszichodráma vezető mentálhigiénés szakember
Balogh Judit - pszichológus, gyermekjátékdráma vezető, Metamorphosis meseterapeuta

A csoportfolyamatot részletekben is lehet fizetni.

Bővebb információk Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen