Balogh Judit
Balogh Judit - Kacskaringó

Ez a tevékenység a Creasys Innovation Bt. szervezésében valósul meg. A Creasys Innovation Bt. az Alapítvány támogatója. A tevékenység megvalósulásához a Keresztények Segítsége Alapítvány helyet biztosít. 

A Metamorphoses meseterápiás módszeren alapuló Alkotó-fejlesztő mese foglalkozásainkon a világ népmese kincséből merítve, egy-egy mese nyomán indulunk útnak. Az alkotó folyamat fontos része a mesével való kapcsolatteremtés, mely segít elmélyülni, kapcsolódni a mese képeihez, szimbólumaihoz, belső mondanivalójához, s felszabadítja a bennünk lévő félelemeket, akadályokat.

A foglalkozásokon dramtikus elemeket is használva rejtett képességeinket, kreatív belső erőnket keltjük életre a mesék segítségével, próbákat állunk ki, kincseket keresünk, rejtélyeket oldunk meg, saját erőforrásaink keresésére indulunk, követjük a mese hősét. Célunk továbbá a különböző érzékszervekkel való figyelem fejlesztése is, nem csak a látott világban barangolunk, hanem megtanuljuk másképp érzékelni a világot, szagokkal tájékozódunk, hangokat festünk, íz szobrokat készítünk gyurmából. A mesék vezetésével a gyerekek kapcsolódási pontokat találnak magukhoz és másokhoz, rejtett képességeikhez, értékeikhez. Felfedezik, kibontják érzelmeiket, leküzdik félelmeiket, szorongásuk és belső feszültségük oldódik. A mesék világában a gyerekek új megküzdési és konfliktus megoldási mintákat láthatnak, megtapasztalják a közösség bátorító erejét és egyre magabiztosabbá, nyitottabbá, bátrabbá, másokkal szemben elfogadóbbá válhatnak. A csoportba kerülést megelőzi egy szülőkonzultáció, melyből részletesebben megismerjük az adott gyermek problematikáját, ez segíti a meseválasztást és hogy az adott csoportra tudjuk szabni a foglalkozásokat. A folyamat végén visszajelzést adunk a szülőknek.

Szorongó, pszichoszomatikus problémákkal küzdő, nehezen kapcsolódó, új helyzetektől félő, érzelmeket nehezen kifejező vagy indulatait nehezen szabályozó gyerekeknek ajánljuk.

Korosztály:

  • 5-7 éves óvodások,
  • 7-9 éves kisiskolások,
  • 10-13 éves kiskamaszok,
  • 13-16 éves kamaszok.

Csoportlétszám: 5-7 fő.
A csoportfolyamat 24 hétig tart.
A csoportba kerülést megelőzi a szülővel való beszélgetés ill. a folyamat végén van egy visszajelző, záró konzultáció a szülőknek.

Jelentkezés, érdeklődés a tanfolyamra

Kérjük, adja meg nevét!
Úgy tűnik hibás e-mail címet adott meg!
Kérjük, adja meg telefonszámát!
Invalid Input
Az adatkezelési tájékoztatót el kell fogadnia!